• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 866
  • Utoljára módosítva: 27 August 2021 08:44

Patrick Süskind: A NAGYBŐGŐ

2021. szeptember 3. 19:30
2021. szeptember 29. 19.30


„Létezhet zenekar prímhegedű nélkül, fúvósok nélkül, rézfúvósok, üstdob nélkül, de nem létezhet zenekar nagybőgő nélkül.”

A nagybőgős egyedül van a színpadon, egyoldalú, de közvetlen társalgást folytat a nézővel. Mesél az életéről, gondolatairól, néha játszik a hangszeren, majd beszél tovább: a szerelméről, a zenéhez és a társadalomhoz fűződő viszonyáról vagy épp gyengeségeiről. Mindezt humorral és iróniával.

A darab magyarországi ősbemutatója 1989-ben volt a Pesti Színházban, Darvas Iván főszereplésével, Tordy Géza rendezésében. Ezt követően több százszor került színpadra a nagybőgős monológja. 

"A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban, s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd.
Az eredeti mű főhőse kétszer olyan idős, mint most jómagam. Viszont a kérdések és problémák melyeket hősünk feszeget, éppúgy érintenek egy mai fiatalt, mint egy nyugdíj előtt álló, sokat tapasztalt embert, bárhol a világon.” Klem Viktor

Főszerepben Klem Viktor
Rendező: Radnai Márk
Indali Klára fordítását felhasználva, a szövegkönyvet készítette: Ivanyos Ambrus
Nagybőgő coach: Lombos Pál
Díszlet: Horgas Péter
Jelmez: Szlávik Juli
Rendezőasszisztens: Magócs Milán

Jegyek: 
Borsodi Brigitta: +36 30 626 6164, 
Tamási Nóra: tamasinoraprodukcio@gmail.com
Jegy.hu

A darabot a Tamási Nóra Produkció viszi színre
2021. július 3-tól hatályos jogszabály alapján nincs szükség se védettségi igazolványra, se maszkra