• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Zene/Komolyzene
  • Olvasták: 346
  • Utoljára módosítva: 12 April 2018 13:32

FLAMENCO EXPERIENCE 6

2018. május 24 19.30

Flamenco Experience 6 egy olyan együttes, ami zenéjében ötvözi a lelkes spanyol szenvedélyt, a ragyogó balkáni és a népszerű jazz zenével, és mindezeket az afro-kubai dallamok egzotikus árnyalataival töltik meg.

A Flamenco Experience 6 zenekar, hat csodálatos alkotó művésze a világ minden részéből érkezett ebbe a formációba, melyet a zene, a tánc és a vokál harmóniája jellemez.


Akusztikus gitáron egy szlovák születésű és Sevilla szellemiségével átitatott (művészneve is erre utal: Morenito de Triana), tapasztalt zenész - Stanislav Kohútek játszik. Őt a legendás spanyol flamenco gitáros, Paco de Lucía ihlette, akinek egyik koncertjét tehetségének és kitartó munkájának köszönhetően – volt szerencséje megnyitni. Számos koncerten játszott szerte a világon, aki arra járt, talán hallhatta őt zenélni Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Németországban, Oroszországban, Törökországban, Peruban vagy Costa Ricán. Morenito de Triana az alapítója ennek a sokszínű zenészcsoportnak.


Nagybőgőn egy cseh zenész, Tomáš Liška játszik, aki az egyik legismertebb jazz nagybőgős a Cseh Köztársaságban. Számos díjat kapott az európai jazz fesztiválokon, és együtt dolgozik olyan világszínvonalú zenészekkel, mint Steve Walsh, Carlie Oswald, Lenka Dusilová vagy Yvonne Sánchez. 2009-ben a "Invisible World" című albumát Anděl-díjra jelölték.


Zongorán a cseh jazz zongorista és szaxofonos Václav Greifközreműködik. Több sikeres flamenco zenekar tagja, valamint szervezett a zenei improvizációról alkotóműhelyeket többek között a pilseni konzervatóriumnak, és a J.K Tyl Színház zenei szólistáinak is. Számos szerzeményt komponált már sikeres produkcióhoz. Tehetsége, mely a dzsesszhez kapcsolódó afro-kubai ritmus jártasságában nyilvánul meg, teszi egyedülállóvá a Flamenco Experience 6 zenekart.


A balkáni hangzás a Bécsben élő, de szerb születésű Nikola Zarićnak, a lelkes és tehetséges tangóharmonikásnak köszönhető, aki már 7 évesen e hangszer szerelmese lett. A Franz Schubert Konzervatóriumban diplomázott, és együttműködött olyan projektekben, mint a bécsi Vila Madalena, a Balkán Groove és a szintén Bécsben működő Vienna Salon Orchestra. Számos elismerést gyűjtött osztrák, olasz és szerbiai zenei versenyeken.


A következő zenész Michael Cába, a dobos és ütős zenész, aki hatalmas jazz zenei tapasztalattal és háttérrel rendelkezik. Ő is szakértője az afro-kubai hangszereknek. Olyan neves és világhírű nevek mellett tanult, mint George Nightingale, Yuvisney Aguilar Rojas, Calixto Ovideo. Tapasztalatait olyan zenekarokban szerezte, mint Los Remedios, Flamenco Element és Arsa y Toma.


Végül, de nem utolsó sorban a táncos, aki nélkül nem flamenco a flamenco. A táncért a madridi Virginia Delgado, egy tapasztalt spanyol táncos felel. Egyedülálló stílusáról ismert, amely ötvözi a balett, a kortárs tánc és a hagyományos flamenco elemeit. A közönség láthatta szárnyaló tehetségét Párizsban, Münchenben, Stuttgartban, Dubrovnikban, de nem egyszer csodálhatták már táncát Pozsonyban is. Saját tánccsoportját Danza Flamenca - Virginia Delgado néven a Cseh Köztársaságban alapította 2013-ban.


Boldogság, öröm, szeretet, harag, melankólia, szenvedély. Ezekről szól a flamenco.
Kapcsolat

Telefon: +36 1 354 - 3400
Fax: +36 1 354 - 3404
Központi e-mail: aranytiz@aranytiz.hu
Jegyinformáció: jegyrendeles@aranytiz.hu

Jegypénztár

hétfő, szerda: 14.00-21.00,
szombat: 9.00-15.00,
valamint a program kezdete előtt 1 órával
Április 30-án zárva!
A jegypénztárban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!