JÉGVIRÁGOK

2021. február 28-ig


Az Aranytíz Kultúrház ad otthont UDVARHELYI ZSUZSANNA "JÉGVIRÁGOK” című kiállításának.

Az itt látott festmények két korábbi kiállításon bemutatott művészeti darabok összefésülése. A képeken nosztalgikus, szimbolikus női alakok jennek meg, melyeknek az adventi időszakban különös jelentősége van. Mind a várakozást, elmélyedést szimbolizálja, illetve azt a fajta ébrenlétet, amelyet egy, a belső világunk felé való nyitás és egy komolyabb önismereti utazás szokott követni.

Ezt szimbolizálják a jégvirágok is, ahogyan azokat egy fagyos ablakon át először talán homályosan látjuk, de idővel egyre inkább tisztul a kép a szemünk előtt, és végül kirajzolódnak a mesterien tökéletes kristályok.

A 2020-as év majd mindannyiunknak a reflexió éve, amikor újragondoljuk a céljainkat, új missziókat fogalmazunk meg, és egy mélyebb önismereti utazásra indulunk.

A "Harlekin és Pierrot” kettősét maga a művésznő is a kiállítás legerősebb panel képeinek tartja, ahol ugyanazt az emberi arcot önfeledt boldogságban és szomorú melankóliában mutatja be, megjelenítve ezzel azt az érzelmi kettősséget, amely ránk, emberekre annyira jellemző. Az örömöt nem ismernénk fel anélkül, hogy ismernénk a szomorúságot, és ugyanígy a boldogság sem lehetne önfeledt a búskomorság ismerete nélkül, tudva, hogy minden örömteli pillanatba vegyülhet némi bánat is. Az idei év feladata, hogy megtaláljuk a nehéz pillanatokban az örömöt és várakozással forduljunk a jövő felé.