• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Kurzus/Oktatás
  • Olvasták: 315
  • Utoljára módosítva: 18 October 2017 13:22

MEDITÁCIÓ


Hétfő: 18.00-19.00

Ingyenes meditációs órák a Belváros szívében!

 

"A meditáció nem elszállás. A meditáció nem alvás. A meditáció nem valamiféle disszociált tudatállapot, ahol az éberséged a gondolatok észlelésének szintje alá süllyed. A meditáció nem ábrándozás. A meditáció nem asztrális utazás. A helyes meditáció során ébren vagy és éber. A helyes meditáció a pillanattal való összekapcsolódás és a gondolatok teljes megállítása. Ha meg tudod állítani a gondolataidat, akkor meditálsz!"

Samvara

 

A mindennapos meditációval az elme lecsendesítését gyakoroljuk. A meditáció segít nyugalomba és egyensúlyba kerülni. Ezzel a módszerrel kapcsolatot teremthetünk lényünk halhatatlan részével. A meditációs gyakorlat kezdetén gondolataink lelassításán dolgozunk, majd némi gyakorlás után megtanuljuk teljesen megállítani a gondolatainkat. A meditációs gyakorlat haladó fokán megtanulunk belépni a meditáció tetőpontjába, a szamádhi nevű állapotba. A szamádhiban a tudat teljesen egyesül a Nirvánával, az élet esszenciájával.

 


A meditáció feltölt, és a tudatosság fényes állapotaiba juttat. Kitisztítja az elmét, és felébreszti az intuíciót. A meditáció örömtelivé és ragyogóvá tesz. A meditáció összekapcsol az univerzum erejével, így képesek leszünk elvégezni mindennapi feladatainkat. A kitartóan végzett meditáció végül megvilágosodáshoz vezet. Minden egyes meditáció - beleértve a legelső meditációt is - egyre fényesebb tudatállapotba juttat. Minden egyes meditáció közelebb visz a megvilágosodáshoz.

 


A meditáció gyakorlásának sokféle módja létezik manapság.

Általában a test energiaközpontjaira, vagy egy képre összpontosítanak, mantráznak, vagy légzőgyakorlatokat végeznek. A módszertől függetlenül mindegyiknek ugyanaz a célja: a gondolatok megállítása. Mikor a gondolataink megállnak, kapcsolatba kerülünk a fény, az erő, a bölcsesség, a tiszta tudatosság világaival. Látni fogod, hogy minden egyes meditáció egyre több tisztaságot és erőt visz az életedbe. A legfontosabb a kitartó gyakorlás és hogy soha ne minősítsük a meditációnkat. A meditáció gyakorlást igényel, ezért ne várjunk túl hamar túl sokat. Ha az elménk meditáció közben elkalandozik, ne csüggedjünk el, csak finoman irányítsuk vissza a gyakorlatra.

 


Szeretettel várunk hétfőnként, 18-19 óra között az Aranytíz Kultúrházban!
(Edelényi Gyula)

Kapcsolat

Telefon: +36 1 354 - 3400
Fax: +36 1 354 - 3404
Központi e-mail: aranytiz@aranytiz.hu
Jegyinformáció: jegyrendeles@aranytiz.hu

Jegypénztár

hétfő, szerda: 14.00-21.00,
szombat: 9.00-15.00,
valamint a program kezdete előtt 1 órával
Március 17-én, 31-én, április 2-án és 30-án zárva!
A jegypénztárban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!