• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tánc/Mozgás
  • Olvasták: 6257
  • Utoljára módosítva: 23 September 2020 14:54

PILATES TORNA

Hajlékonyság, ruganyosság, erőnlét, állóképesség növelését szolgálja

Keleti mozgáskultúra, nyugati fitnesz elemekkel


Tanít: Dóczy Andrea, edző

Pontos időpontokról érdeklődjön az oktatónál!
Mobil: 20/343-5873

web:doczytorna.iweb.hu
Joseph Pilates

1880-ban született Düsseldorfban. Beteges kisfiú volt, aki asztmától és angolkortól szenvedett. Szülei gyógyírt keresve bátorították testedzésre. 14 éves korára fizikailag annyit fejlődött, hogy modellként dolgozott. 1912-ben Londonba költözött, ahol önvédelmet tanított rendőröknek.

Az első világháborúban internálták. Fogolytársait edzette gyakorlataival, még kórházi ágyakat is használt rugókkal és hevederekkel, hogy segítse a betegek felépülését. Szabadulása után visszatért Németországba és testkondícionáló módszere hamarosan híres lett a táncosok körében. Pilates azonban nem érezte jól magát az akkori Németországban, így New Yorkba emigrált. Az úton találkozott későbbi feleségével Clara-val. Együtt nyitottak egy fitness stúdiót, egy épületben a New York City Ballet-tal. A tanításon kívül Pilates könyvet írt és feltalált néhány edzéshez használatos eszközt is.

Az 1950-es évekre a táncosok váltak Pilates leglelkesebb követőivé. A New York City Ballet igazgatója megbízta Pilatest, hogy tanítsa gyakorlatait a fiatal táncosoknak. 1956-ra a legtöbb táncos Pilates módszert tanult. 1967-ben halt meg. Felesége 1970-ig tanított és vezette tovább a stúdiót, 1977-ben halt meg.