• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Gyermek
  • Olvasták: 672
  • Utoljára módosítva: 06 September 2016 15:28

SEGÍTŐ KEZEK NONPROFIT KFT PROGRAMJAI

Babamasszázs

Babamasszázs csoportunkon szakképzett oktató tanítja Vimala McClure (a Nemzetközi Babamasszázs Szövetség alapítója) masszázs technikáját a vállalkozó kedvű szülőknek.


 

Totyogó

A heti rendszerességgel szervezett csoporton együtt mondókázunk, játszunk és énekelünk az anyukákkal és a babákkal. A közösen töltött egy órában a dalok és mondókák mellett az édesanyák szakemberektől tájékozódhatnak a babákat, kisgyermekeket és szüleiket érintő kérdésekben.


 

Ringató

A foglalkozásokon az óvodát megelőző korosztály zenei nevelésére kapnak mintát a szülők, a kodályi elvek alapján.


 

Minimanó torna

Hetente megtartott játékos foglalkozás a 2-3 éves gyermekeknek, amely levezeti a nagy mozgásigényű gyermekek szükségleteit, fejleszti mozgáskoordinációjukat.


KisMaszat

A hetente megtartott foglalkozáson 3- 5 éves gyermekekkel és szüleikkel közösen mesélünk, énekelünk, mondókázunk, játszunk és alkotunk.


 

Belvárosi Meseműhely

Foglalkozásainkon játékokkal, mozgással, énekekkel, mondókákkal és természetes anyagokat felhasználó kreatív alkotások készítésével dolgozzuk fel a világ minden tájáról származó népmeséket.


 

Gyermekpszichodráma óvodásoknak

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével az óvodás gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak.


 

Családi alkotódélután

Kötetlen kézműves foglalkozás óvodásoknak, ahol a szülők az év különböző időszakainak megfelelő témákban alkotnak közösen a gyerekekkel. Egyszerre fejleszti a finommotorikát, az észlelést és a gondolkodást, s emellett egy közös élményt is biztosít a családok számára


Gyermekpszichodráma kisiskolásoknak

A gyermekpszichodráma egy terápiás forma, melynek lényege, hogy két szakképzett vezető segítségével az iskolás gyerekek egy mesét, történetet találnak ki, amit együtt, saját maguknak elő is adnak.


 

Belvárosi Varázsmanók

Feszültségoldó és énerősítést elősegítő csoport művészetterápiás, dramatikus eszközökkel kisiskolásoknak.


 

Tanulásmódszertan felső tagozatos diákoknak és Tanulásmódszertan középiskolás diákoknak

A tanulás-módszertani tréning 14 alkalmas foglalkozás, melynek során kiscsoportos helyzetben (6-8 fő) biztosítunk lehetőséget olyan eszközök elsajátítására, amelyek lehetővé teszik a hatékonyabb tanulást, a magas motiváció fenntartását, az önálló tudásszerzést.


 

Legyél Te is hős!

2016 őszén induló programsorozatunk során olyan fiatal és népszerű V. kerületi kötődésű beszélgetőpartnereket (sportolókat, zenészeket, színészeket, művészeket stb.) hívunk, akik képesek bevonzani és motiválni a fiatalokat, jó példával járnak előttük.


 

Készítsük el életem albumát!

A fiatalok egy jelentős része a jelen életfeltételek között kevés együttélési tapasztalattal rendelkezik az idősekkel kapcsolatban, és az időseknek sincs elég alkalma arra, hogy mélyebben megismerjék a körülöttük élő fiatalokat. A program a kölcsönös megismerést és megértést kívánja támogatni.


 

Közösségi szolgálat

A Belvárosi Közösségi Tér keretében lehetőséget biztosítunk a diákok számára, hogy eleget tudjanak tenni a törvény által foganatosított szociális vagy a tanuló helyi közösségének javát szolgáló tevékenységnek.


Belvárosi Szülők Akadémiája

Az havi rendszerességgel megtartott előadássorozatban végigjárjuk a mai családok életében megjelenő kihívásokat, megoldásokat keresünk a nehéz helyzetekre, kapcsolódási pontokat vizsgálunk a múlt és a jelen viselkedésmintái között. Előadó: dr. Keresztes Zoltán pszichoterapeuta.


 

Pocak Klub

A „Pocak Klub” egy csoport olyan várandós szülőpároknak, akik szeretnének tudatosan felkészülni kisbabájuk megszületésére, a család átalakulására és kibővülésére. A kétheti rendszerességgel megrendezett zárt csoportokon szakemberek segítenek a leendő szülőknek együtt végigmenni a szülővé váláshoz vezető úton, olyan témákon keresztül, amelyek fontosak a kiegyensúlyozott gyermekneveléshez, és amik túlmutatnak a kórházi felkészítő foglalkozások technikai kérdésein.A programok ingyenesek, bővebb információ a Belvárosi Közösségi Tér oldalán.

Kapcsolat

Telefon: +36 1 354 - 3400
Fax: +36 1 354 - 3404
Központi e-mail: aranytiz@aranytiz.hu
Jegyinformáció: jegyrendeles@aranytiz.hu

Jegypénztár

nagyszombaton és húsvéthétfőn zárva!
hétfő
, szerda: 14.00-21.00,
szombat: 9.00-15.00,
valamint a program kezdete előtt 1 órával
A jegypénztárban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!