• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tánc/Mozgás
  • Olvasták: 3474
  • Utoljára módosítva: 03 October 2019 11:48

SZENIOR ÖRÖMTÁNC


Szombat 10.00-11.30 

 

A Szenior Örömtáncot Ilse Tutt táncpedagógus dolgozta ki Németországban kb. 45 évvel ezelőtt, kedves anyósa kérésére, hiszen a tánc szeretete kortalan. Nyugat-Európában már több országban nagy népszerűségnek örvend, hazánkban Csirmaz Szilvia jóvoltából kezd egyre nagyobb teret hódítani ez a műfaj.

A Szenior Örömtánc nem egy klasszikus tánc a régi hagyományos értelemben, viszont sok klasszikusnak mondható stílus – legyen az keringő vagy éppen rock and roll – elemeit vagy lépéseit tartalmazza leegyszerűsített formában. A koreográfiák egyszerűek, könnyen megjegyezhetők. Ez a tánc kifejezetten az idősebb korosztály számára kifejlesztett mozgásforma.


Kíméletesen mozgatja meg az izmot, ízületet, harmonizálja a fizikai és agyi tevékenységet, javítja a memóriát, növeli az önbizalmat, közösségi élményt nyújt. Nem kell hozzá előzetes tánctudás, s ahogy a neve is mondja, örömöt ad. Tévedni is szabad, legfeljebb vidámabb tőle a hangulat.

A Szeniortánchoz nem szükséges tánc partner, sem előzetes tánctudás és folyamatosan, bármikor lehet csatlakozni.
A módszer célja, hogy örömre leljünk a mozgásban, miközben az egész csoport összhangjára kell figyelni, így a koncertrációs képességet is fejlesztjük.


A szeniortánc egy közösségi, társasági tánc, körben egyénileg és párban táncolunk különböző korok,nemzetek és kultúrák zenéjére.

Légy Te is a közösség része, az élmény garantált!

 

 

Bővebb információ: Szegedi Judit

06-20-2222-326

szjudi57@gmail.com

Facebook: Szenior Örömtánc Szegedi Judittal


Kapcsolat

Telefon: +36 1 354 - 3400
Fax: +36 1 354 - 3404
Központi e-mail: aranytiz@aranytiz.hu
Jegyinformáció: jegyrendeles@aranytiz.hu

Jegypénztár

hétfő, szerda: 15.00-21.00,
szombat: 9.00-15.00,
valamint a program kezdete előtt 1 órával
A jegypénztárban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!