Éva óta - Jakobi Anna Mária kiállítása

Megnyitó: 2017. november 4. 14.30

„1949-ben születtem Tatabányán. 1984 óta vagyok kiállító művész.
2002 óta a MAOE tagja. Részt vettem a tokaji, tállyai, budapesti nemzetközi művésztelepek munkájában. Tagja voltam a Magyar Tehetséggondozó Társaságnak. Számos önálló kiállításom volt itthon és külföldön, képeimet Bécstől Bejrútig láthatták.
Díjaim: Kassák képzőművészeti pályázat 2. díj, Művészeti ösztöndíj Tatabánya, Palasovszky képzőművészeti pályázat 1. díj, Stációk képzőművészeti pályázat 2. díj.
Nagyméretű táblaképeket készítek, alkotásaim középületeket is díszítenek. Olaj és akril festményeimen kívül repertoáromban találhatók tusrajzok, rézkarcok, szitanyomatok, litográfiák. Időnként rezet domborítok, tűzzománcot készítek. Nem azt festem, amit látok. Azt festem, amit érzek, ami a véleményem a dolgokról. Szárnyakról és kalitkákról, a Barbie babák műanyag világáról, a konzerv világ lélektelenségéről Isten háta mögött. Sokszor visszatérek témáimban a régmúlthoz, a magyarsághoz, titkokhoz és legendákhoz. Mindig az örök érvényű dolgok foglalkoztatnak, de a múlton át a jelenhez kívánok szólni.”

A kiállítást megnyitotta: Feledy Balázs, művészettörténész, művészeti író
Közreműködött: Laskay Zsoltné, hegedűművész és Somorjai Ildikó, zongoraművész

A fotókat Nagy László készítette