ÁTLÁTSZÓ LÉNYEK

Balla Árpád Zoltán kiállítása
Átrium Galéria

Megnyitó: 2024. február 8. 18.00
A megnyitón közreműködik:    
Balla Árpád Zoltán fotográfus
Márton László író, szerkesztő

Az Átlátszó lények című kollekció – amiből most egy szűkített válogatást láthat a budapesti közönség –, az üveg, a fény, az árnyék, a formák és felületek misztikus találkozását dolgozza fel, megragadva ezzel a megfoghatatlant, a létezés tünékenységét és jelenvalóságát. Az önmagukban saját jelentést nem hordozó, apró üvegtárgyak szimbolikus kompozícióival, a fény, mint képalkotó eszköz felhasználásával Balla Árpád Zoltán letisztult formavilággal, térből és időből kiemelve mutatja fel az emberi lény és az emberi közösségek visszatérő helyzeteit, feladatait, dilemmáit és érzéseit.
Az Átlátszó lények című könyv a Bookart Kiadó (Csíkszereda) gondozásában és Márton László budapesti író szerkesztésében jelent meg.   
Balla Árpád Zoltán fotóművész 1957-ben született Székelyudvarhe-lyen, Erdélyben. Brassói egyetemi tanulmányai után visszatért szülővárosába, ma is ott él és alkot. 2019-ben megkapta a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Kiváló Művésze kitüntetést. Számos, nagy érdeklődést kiváltó egyéni kiállítása volt Romániában, Magyarországon, Ausztriában, Franciaországban és Szlovákiában. 
Kapcsolat: arpadzoltanballa@gmail.com

A kiállítás 2024. február 25-ig tekinthető meg.