• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 25
  • Utoljára módosítva: 24 May 2022 14:01

DUKA ELEMÉR & GIPSY CHAMBER ORCHESTRA

Június 12. 19.00
Vendég: Hornyák Balázs (Liszt Ferenc Kamarazenekar) és Szűcs Máté (genfi Zeneakadémia)

Duka Elemér 2015 óta tölt be szólamvezető csellista szerepet a világhírű hegedűművész, Mága Zoltán alapította Primarius Szimfonikus Zenekarban. 2016-ban alapította meg saját zenekarát, mellyel hazánkban egyedülálló formációban mint „prímás” csellóval játszik. 2018-ban kapott szólamvezetői felkérést a 100 Tagú Cigányzenekartól.

Hornyák Balázs fuvolaművész szólistaként és kamarazenészként Oroszországban, Olaszországban, Szlovákiában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Svájcban koncertezett. 2016-ban kamarazene kategóriában díjazottja a Vincenzo Vitti Nemzetközi Zenei versenynek és első magyarként elnyerte az Európai Zenei Tanács Ösztöndíját. 2020 óta a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál. Fontos küldetésének tekinti a tehetséggondozást és a komolyzene új közönségének kinevelését. 

Szűcs Máté 15 évnyi szólóbrácsási tapasztalat után 2018-ban a genfi Zeneakadémia brácsaprofesszora lett, emellett rendszeresen szólózik es kamarazenél világszerte. Világzenét, klezmert, improvizációt és közel-keleti zenét játszó együttesekkel is színpadra lép. Évente több mesterkurzust tart világszerte, például Londonban, Brüsszelben, New Yorkban, Strasbourgban, Los Angelesben, Shanghaiban, Tokióban és Szöulban. 2016 óta az angol Hellens Fesztivál zeneigazgatója.


Jegyár: 3.000 Ft
A 3 napos fesztivál minden koncertjére érvényes BÉRLET: 10.000 Ft
V. kerületi lakcímkártyával a belépés ingyenes, de regisztrációköteles! jegyrendeles@aranytiz.hu

JEGYVÁSÁRLÁS


A koncert Belváros-Lipótváros önkormányzata támogatásával valósul meg