• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 29
  • Utoljára módosítva: 24 May 2022 14:03

FENYŐ LÁSZLÓ – HOMOKI GÁBOR – NAGY PÉTER TRIÓ

Június 11. 15.00
Cselló-hegedű-zongora koncert

Fenyő László Liszt Ferenc-díjas csellista tizenhárom éves volt, amikor felvették a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem különleges tehetségek osztályába. Rendkívüli technikai képzettsége, biztos stílusérzéke és szokatlanul nagy repertoárjának köszönhetően egy sor nagy nemzetközi versenyen ért el előkelő helyezést. Tanulmányainak befejezése után Bernard Greenhouse professzornál (USA) tökéletesítette tudását. 2012-től a karlsruhei Zeneművészeti Főiskola tanszékvezető professzora. Lélegzetelállító technikájának és erőteljes, érzelmekben gazdag kifejezőkészségének köszönhetően minden koncertje különleges élményt nyújt, ahol a zene mindig új, eddig ismeretlen arcát mutatja meg.

Homoki Gábor Junior Príma díjas hegedűművész hatévesen kezdett hegedülni, 2002-től a Bartók Konzervatórium előkészítő tagozatán tanult, majd a Zeneakadémián diplomázott. A Kelemen Kvartett alapító tagja. 2003-ban legfiatalabb indulóként különdíjas volt a Bárdos Alíz hegedűversenyen, ahol 2005-ben és 2007-ben is első díjas lett. 2011-ben megnyerte a Pekingi Nemzetközi Zenei Versenyt. A VI. Melbourne-i Kamarazene Versenyen második díjat, közönségdíjat és „Musica Viva” különdíjat is nyert.

Nagy Péter Liszt Ferenc-díjas zongoraművész nyolcéves korában felvételt nyert a Zeneakadémia akkoriban alakuló „Különleges Tehetségek Iskolájába”, itt is diplomázott. Megnyerte a Magyar Rádió zongoraversenyét és Bordeaux-ban a Fiatal Előadók Fesztiválját. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Doktor Iskola billentyűs programjának vezetője.


Jegyár: 3.000 Ft
A 3 napos fesztivál minden koncertjére érvényes BÉRLET: 10.000 Ft
V. kerületi lakcímkártyával a belépés ingyenes!
JEGYVÁSÁRLÁS


A koncert Belváros-Lipótváros önkormányzata támogatásával valósul meg