• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Gyermek
  • Olvasták: 1837
  • Utoljára módosítva: 29 September 2023 13:19

GYEREK BALETT

4-6 éveseknek: kedd és péntek 16.30-17.15
7-9 éveseknek: kedd és péntek 17.15-18.00

A tavalyi sikeres év után idén két csoporttal folytatjuk!
Szeretettel várjuk a régi és új, fiú és lány növendékeket egyaránt!

Amit tanulunk az évben:
óvodás csoport: gimnasztika, színpadi tánc;
iskolás csoport: gimnasztika, színpadi tánc, balett előkészítő
Félévi vizsga a tanteremben, év végi vizsga színpadon, jelmezben, egy mesebalettet előadva.

- 30 év tapasztalat
- színpadon előadott mesebalettek minden évben
- mosolygós, kedves tanárok
- megfizethető tandíj
- készségfejlesztő, alapvető mozgásformák elsajátítása
- ügyesség és precizitás fejlesztése
- lányoknak és fiúknak egyaránt

Bővebb információ: ekszerbalett.eu
Jelentkezés: Tóth Borbála Sarolta: tothborbala26@gmail.com


A 31 éves Ékszer Balettiskola bemutatkozik:

 

Van egy balett iskola, melynek hitvallása,hogy minden gyermekben ott lapul a tehetség, arra várva, hogy kibontakozhasson. A balett által megtanult készségek nem csak a táncban, de az iskolai előmenetelben és a személyiség fejlődésében is hatalmas segítséget nyújtanak.

A tánc mindenkié, ezért szeretnék ezt sokak számára eljuttatni, hogy általa minél több gyerek boldogabb, magabiztosabb felnőtté válhasson.

Van egy balett iskola, melynek több helyszínén Budapesten (Angyalföldön, Újpesten, a 17. kerületben és ősztől az Aranytíz Kultúrházban is), közel 600 növendéktanul klasszikus balettet, akrobatikát, sztepp táncot és jazz-balettet hobbi szinten. Minden év végén az Ékszer Balett Táncegyüttes balett-művészeivel léphetnek színpadra a növendékek, idén a Pán Péter című mesebalett előadása volt terítéken.

 


Az alapfokon egyedülállóan magas színvonalú tánc készséget és tudást megszerző növendékekből alakított Ékszer Balett Táncegyüttes - egy tehetséggondozó program keretében - minden évben készít egy új mesebalettet. Ez egy hiányterület, ezt az űrt szeretnék betölteni azáltal, hogy kifejezetten kisgyerekek számára készítenek és tartanak érthető, emészthető balett előadásokat.

Eddig már láthattuk a legnépszerűbb meséket az Együttestől, 2005 óta balettra komponálva: Aladdin, Hófehérke és a hét törpe, Szépség és a Szörnyeteg, A kis Hableány, Bűbáj, Jégvarázs, Oroszlánkirály stb. Ezeket a darabokat a Budapest Bábszínházban, a József Attila Színházban, az Egri Gárdonyi Géza Színházban és a Stefánia Palotában is láthatták/láthatják a nézők.


Az Ékszer Balettiskola programja és céljai:
Klasszikus balettet amatőr szinten oktatni egy nagyon nehéz feladat. A siker feltétele nemcsak a testi adottságok, jó ritmus és koordinációs érzék, hanem a folyamatos, kitartógyakorlás is.
- Ezzel a programmal egy olyan erős motivációt tudunk a növendékeknek adni, amitől könnyebben elvégzik a nehéz fizikai munkát igénylő gyakorlatokat, nyújtják, tágítják magukat önerejükből, szorgalomból. A klasszikus balett minden tánc alapja, mert testtudatot és ritmusérzéket ad, melyet életük végéig tudnak hasznosítani, bármilyen táncművészeti ágban vagy sportban.
Az önkifejezés minden ember természetes igénye és szükséglete. Megtanítjuk nekik,hogyan tudnak szavak nélkül is kommunikálni, testbeszéddel, gesztusokkal, aminek később nagy hasznát vehetik az életben.
A kamaszkor nagyon nehéz időszak a növendékek, a pedagógus és a szülők számára is. Ezek a gyerekek, a felgyülemlett feszültséget, a sok fölösleges energiát hasznos dologba tudják invesztálni és ez sok nehézségen átlendítheti őket.
- Hozzászoknak a rendszeres mozgáshoz, ami az egészséges életmód alapfeltétele.
A közös munka, a táborozások életre szóló barátságokat eredményezhetnek, amik a nehéz életszakaszokon átsegítik őket. Az esti pusmogások, alkalomszerű, spontán beszélgetések, amit a pedagógus jól tud irányítani, és jó útra tereli őket, meghatározóerkölcsi és élet szemléletbeli tartalmakat alakíthatnak ki.
Komolyzenét hallgatnak, ami hatással lesz rájuk felnőttként is, igényes, operába,színházba járó emberek lesznek.
Az esztétikus megjelenést már kis korban megszokják. A szép testtartás, a kulturált viselkedés minden állásinterjú alapja.
Megtanulnak csapatban dolgozni, elhelyezni magukat egy közös munka részeként,ami felnőttkorukban, bármilyen projektben, előnyt fog jelenteni.
- Megtanulják elfogadni és hasznosítani a kritikát. Fejlődik a tánc memóriájuk, amely segíti a tanulási képességek fejlődését.
- Növeljük a balett iránti szeretetet, a táncnak, mint metakommunikációs művészetnek a fantasztikus lehetőségét és jelentőségét. A klasszikus értékek iránti érdeklődést, a szépérzéket.

- A legnagyobb öröm, amikor az előadások szünetében, a színház előterében, minden kislány balerina akar lenni és utánozza a főszereplőt. Ezért a sok pörgő-forgó kisgyerekért is érdemes ezt az egészet csinálni. Ki tudja? Lehet, hogy ők lesznek a jövő táncosai… :-)