• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Zene/Komolyzene
  • Olvasták: 1634
  • Utoljára módosítva: 03 June 2024 09:09

III. KOMOLYZENEI NAPOK - KLASSZ A BELVÁROSBAN!

Próbáljuk szeptemberre áttenni a koncerteket, hamarosan jelentkezünk ezügyben.
A megvásárolt jegyek az új időpontokra érvényesek lesznek, de természetesen biztosítjuk a visszaváltás lehetőségét június 30-ig.2024. május 31. - június 2.
Jegy: 4.500 Ft
V. kerületi lakosoknak lakcímkártyával: 500 Ft
Minden koncertre érvényes bérlet: 9.000 Ft
JEGYVÁSÁRLÁS
BÉRLETVÁSÁRLÁS


2024. május 31. 19.00
Szűcs Máté brácsaművész

Zongorán közreműködik: Klebniczki György 

Szűcs Máté a genfi Zeneakadémia brácsaprofesszora, aki emellett rendszeres szólózik es kamarazenél világszerte. Világzenét, klezmert, improvizációt és közel-keleti zenét játszó együttesekkel is színpadra lép. Évente több mesterkurzust tart világszerte, például Londonban, Brüsszelben, New Yorkban, Strasbourgban, Los Angelesben, Shanghaiban, Tokióban és Szöulban. 
2011 és 2018 között a Berlini Filharmonikusok első szólóbrácsása volt, 2018-ban háromszor játszotta szólistaként Bartók Béla Brácsaversenyét a berlini Filharmónia nagytermében.
„Kivételes hangkultúrájával, hangszerének kiváló uralásával, illetve intelligenciával és a játék örömével veti magát bele a zenekari hangzásba, melynek szintjét kiemelkedő művészi és technikai képességeivel ötvözi" – mondta róla Knut Weber, a Berliner Filharmonikusok zenekari elöljárója.

Műsor:
J. Brahms: f-moll szonáta op. 120 No. 1.: 2. és 4. tétel
J. Brahms: Esz-dúr szonáta op. 120 No. 2.: 2. tétel 
R. Schumann: Meseképek op. 113.: 1-2. tétel
H. Vieuxtemps: B-dúr szonáta op. 36 2024. június 1. 15.00 Kamarazene:
Lugosi Ali – klarinét, Szüts Apor – zongora, Hornyák Balázs – fuvola, Duka Vilmos – nagybőgő, Mohai Bálint – fagott, Tabányi Antal – hegedű

Lugosi Ali klarinétművész a Virtuózok első évadának abszolút győztese. A 2012-ben megrendezésre kerülő Novi Sad-i V. Anton Eberst Nemzetközi Klarinétversenyen első helyezést ért el. 2013-ban felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémia kivételes tehetségek osztályába. 2014-ben Bécsben megrendezett Nemzetközi Zenei Fesztivál győzteseként részt vehetett a Japánban megtartott 15. Osakai Zenei Világversenyen, ahol 3. helyezést ért el.

Szüts Apor zongoraművész, zeneszerző. Zongoristaként több hazai és nemzetközi versenyen is megfordult, az Aci Bertoncejl Nemzetközi Zongoraversenyen 2. díjat nyert. Jelenleg a Budafoki Dohnányi Zenekar zeneszerzője, és zongoristája.

Hornyák Balázs fuvolaművész szólistaként és kamarazenészként Olaszországban, Szlovákiában, Belgiumban, az Egyesült Királyságban és Svájcban koncertezett. Első magyarként elnyerte az Európai Zenei Tanács Ösztöndíját. 2020 óta a Kaposfest – Nemzetközi Zenei és Művészeti Fesztivál fesztiváligazgatója.

Duka Vilmos egy zenészcsalád legifjabb tagja. 5 évesen kezdte zenei tanulmányait, és amikor elég idős lett, felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója, tanára Fejérvári Zsolt. Számos Budapesti és vidéki verseny résztvevője, melyeken dobogós eredményeket ért el. Idén a Tibay Zoltán Országos Gordonversenyen korcsoportjában I. díjat, a legjobb Beethoven zenekari állás előadásáért különdíjat nyert.

Mohai Bálint 12 évesen kezdett fagottozni a Dohnányi Ernő Zeneiskolában. Ezt követően a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolát végezte el. A Zeneakadémián Bachelor diplomázott kiváló minősítéssel. Mesteri és Posztgraduális végzettségeit Berlinben az UdK Egyetemen szerezte meg kitüntetéssel. 
Nemzetközi sikerei: Concertino Prága Nemzetközi Zenei Verseny I. díj és különdíj, Emsbüreni Nemzetközi Fúvós Verseny győztese, UdK Berlin által odaítélt DAAD Nagydíj, Paris Grand Prize Virtuoso Nemzetközi Verseny 2. díj, Berlin Risingstars-Grandprix Nemzetközi Zenei Verseny különdíj, Manhattan International Music Competition Arany minősítés.
2024. június 2. 15.00 Duka Elemér & Gipsy Chamber Orchestra 
Vendég: Mága Zoltán

Duka Elemér csellista Budapesten született egy több száz évre visszavezethető zenész család sarjaként. 12 éves korában felvételt nyert a Bartók Béla Konzervatóriumba, majd a Liszt Ferenc Zeneakadémián folytatta tanulmányait.
Több országos és nemzetközi csellóverseny győztese és dobogós helyezettje. Mága Zoltán szimfonikus zenekarában játszott 8 évig szólamvezető csellistaként, amerikai turnéjuk alatt olyan helyeken lépett fel, mint a Lincoln Center vagy a Carnegie Hall. 
2017-ben alapította saját zenekarát, mely egyedülálló Magyarországon, mivel a cselló áll a zenekar élén. Missziójuk a klasszikus zene és a magyar tradicionális cigányzene fúziója, de előszeretettel játszanak saját darabokat és napjaink híres filmzenéit is. Több külföldi fesztiválon is felléptek már: római Chamber Music Fest, Split Summer Fest, Manchester Góbé Fest.

Mága Zoltán egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerik, méltatják. Művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed.
Olyan népszerűségnek örvend, amely megítélésében egyöntetűen pozitív mind a szakmai oldal, mind a közönség részéről. Fiatal kora ellenére hatalmas rajongó táborral rendelkezik a gyermekektől az idős generációig; a gyermekeknek példát mutat, az időseknek örömet ad.
Közéleti szerepvállalásaival, társadalmi üzeneteivel az oktatás fontosságára, a tehetségek felkarolására hívja fel a figyelmet.


A programsorozat Belváros-Lipótváros Önkormányzata anyagi támogatásával valósul meg.