• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 1789
  • Utoljára módosítva: 24 May 2023 08:56

Száz Pál: FŰJE SARJAD MEZŐKNEK

2023. június 5. 19.00 

A Csavar Színház előadása a Magyarság Háza szervezésében 

„Ostobaság minden búbánat, mer minden emúlik evillágba, csak élet nem. Annak még a halál sem szab határt, ami minden másnak. Ezér szeresd az életet, akármilyen is, mer az a legnagyobb kincs! Nyisd ki szíved ládikóját, abbó baj nem lehet.”  

Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek című előadás a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetes hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét, lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát. 

Játsszák: Kiss Szilvia és Gál Tamás 

Színpadra alkalmazta: Varga Emese és Gál Tamás 

Dramaturg: Varga Emese 

Díszlet: Gál Tamás

Jelmez: Szélyes Nagy Andrea 

Zene: Varga Gábor 

Rendező: Gál Tamás 

Időtartama: 1 óra 20 perc, szünet nélkül 

Ajánlott életkor: 12+


Az előadáson való részvétel ingyenes, regisztráció javasolt! Helyfoglalás érkezési sorrendben.
Előzetes regisztráció: https://magyarsaghaza.net/programok/ - a kiválasztott programra kattintva megjelenő regisztrációs gombbal 
A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik. Kérjük regisztrált vendégeinket, hogy helyüket legkésőbb a meghirdetett kezdési időpont előtt legkésőbb 10 perccel foglalják el! Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani.