• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tánc/Mozgás
  • Olvasták: 5594
  • Utoljára módosítva: 26 September 2023 09:51

NIA

Kedd: 18.00-19.00 


Nia
A Nia módszer egyedisége abban rejlik, hogy előtérbe helyezi a mozgás örömét, valamint az általa alkalmazott mozgásformák szellemiségét is tanítja, ezzel túlmutatva a hagyományos edzésformákon. A kilenc féle mozgás magában foglal tánc és harcművészeti technikákat, beépíti a jóga, a tai chi elemeit és tanításait, valamint gyógyító technikákat is integrál (Alexander technika, Feldenkrais módszer). Ezzel biztosítja a test helyes használatát, így alkalmas rehabilitációra is, valamint a mozgás újrakezdésére is.A Nia alapja ugyan a tánc, de mivel a koreográfia könnyen követhető, nincsen szükség semmilyen előképzettségre és gyakorlatra, így bármikor, bármilyen korosztályból kapcsolódhat hozzánk bárki.

A Nia tánc mindenki kedvencévé vált eddig, aki újat és mást keresett a testmozgások területén, hiszen nem a teljesítményről szól, mégis olyan alapos és tudatos mozgásforma, amely gyógyír nem csak a testnek, hanem a léleknek is, mivel teret teremt annak, hogy önmagunk legyünk és szabadon mozogjunk.

 

Sőtér Sarolta

 

10 éve ejtett rabul a tudatos testmozgás, így először Pilates tanításával kezdtem el foglalkozni, majd hamarosan megérintett a Nia varázslata is, és 2010-ben megszereztem az első Nia tréneri fokozatomat, melyet azóta további kettő követett. Mióta az életem része, egészen más minőségben létezem a hétköznapokban is - egyszerűen könnyebb és szabadabb minden.
A tánc önmagában gyógyír a testnek és léleknek, azonban néha szükséges a szellemi megértés is, ezért foglalkozom még a mozgás átadásán kívül családállítással és Bach virágterápiával. Ez jelenti számomra az egyensúlyt és így lehet folyamatosan Mozgásban a Lélek.


További információ:

https://www.facebook.com/Mozgásban-a-Lélek-Sőtér-Sarolta-130062890413597/

www.mozgasbanalelek.hu