• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Klub/Civil
  • Olvasták: 11177
  • Utoljára módosítva: 02 May 2022 13:13

ÖRÖKIFJAK KLUBJA - ARANYTÍZ NYUGDÍJAS KLUB

            

Május 5. 14.00 

Látogatás a Szent István Bazilikában

Előzetes jelentkezés szükséges

Május 10. 11.00
Örökifjak a Szépháromban
A klub érdeklődő tagjaival meglátogatjuk az Aranytíz szép utcai közösségi terét a Széphármat, ahol megtekintjük a most 80.születésnapját ünneplő Szabó János kiállítását.
Beszélgetés és minden résztvevő meglepetés ajándéka teszi színesebbé a programot.
Házigazdánk Pokorni Péter a Széphárom munkatársa

Május 12. 9.00 és 11.30
Kardió séta, zöld túra a Normafán
Programunk a budapesti Szent Ferenc Kórház által kitalált és a Hegyvidéki Önkormányzat által egy évvel ezelőtt megvalósított, szív alakú túrajelzéssel ellátott "kardió ösvény" séta. 
A kórház által szervezett, gyógytornászok, egészségügyi szakemberek által vezetett túrára lehet jelentkezni, a szükséges felszerelés (túrabot, igény szerint pulzusmérő eszközök) a program során díjmentesen igénybe vehető. Az ösvényen összesen négy pihenőhely van, ahol az információs táblák iránymutatásait követve lehet pulzust mérni.
A speciális túraútvonal teljesítése elsősorban a szív- és érrendszeri betegséggel, magas vérnyomással élők, valamint cukorbetegek számára ajánlott, de egészségeseknek is érdemes kipróbálniuk betegségmegelőzési céllal. A túrán szerzett adatokat a Szent Ferenc Kórház kielemzi, amennyiben rendellenességet találnak, jelzik a résztvevők felé. 
Ez egy kellemes túrázással egybekötött egészségügyi szűrés, amely egy csodás környezetben valósul meg.
Jelentkezés május 4-ig!

Május 17. 11.00
Budapest Óriáskereke „2. kör”
Az óriáskerékről a város nevezetességei, a Belváros látható teljes panorámában, a dunai hajóktól a Budai Váron át egészen a pesti templomtornyok sokaságáig…
Előzetes jelentkezés szükséges!

Május 19. 15.00

Látogatás a Hold utcai Református (németajkú) templomba

Házigazdánk Kovács Gergő lelkész.
A reformkorban, a 19. sz. második felében, amikor Magyarország számos területen utolérte a fejlett nyugat-európai államokat, ezekből az országokból számos tudós, elszegényedett vállalkozó, értelmiségi vándorolt be országunkba. A 20. század viharai ellenére az épület máig fennmaradt. 1962 és 2000 között a Magyar Televízió jelmezraktára volt itt. 2002. március 3-án, 57 esztendő után kapta vissza régi-új otthonát a gyülekezet.

Május 24. 14.00
Menny és pokol között. Hieronymus Bosch rejtélyes világa a Szépművészeti Múzeumban
A 60 perces tárlatvezetés során Hieronymus Bosch (1450 körül – 1516)  művészetét mutatják be, illetve azt a művészeti és kultúrtörténeti közeget, amely körülvette. Bár a festmények szemlélése önmagában is csodálatos élmény, a vezetések a főbb összefüggéseket is felfedik, illetve segítik a nehezen értelmezhető szimbolikus alakok és tárgyak jelentésének megértését

Május 26. 17.00 
Zsolnay emlékek Belváros-Lipótvárosban
A Helyismereti Füzetek első kötete Belváros-Lipótváros V. kerületi önkormányzat támogatásával jelent meg, célja az oktatás és az ismeretterjesztés, kereskedelmi forgalomba nem kerül. 
A kiadvány Zsolnay Vilmos ükunokája 2014-2015 évi előadásai alapján került összeállításra. A füzetben utcák, terek abc sorrendben szerepelnek, az ismertebb kerámiaalkotások fényképpel együtt.

Május 31. 11.30
Zene Háza (épületlátogatás)
A japán sztárépítész, Sou Fujimoto által tervezett ikonikus épület valódi kortárs építészeti remekmű: organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezetével és hatalmas üvegfalaival összetéveszthetetlen látványt nyújt.
Előzetes jelentkezés szükséges!