• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Klub/Civil
  • Olvasták: 14372
  • Utoljára módosítva: 25 April 2024 08:42

ÖRÖKIFJAK KLUBJA - ARANYTÍZ NYUGDÍJAS KLUB

További információ és regisztráció a programokra: Galambos Péter

Április 25. 14.00
Tapintható szecesszió - Ráth György-villa 
Bár a gyönyörködtetés fontos része életünknek, nem csupán a szemünknek kívánunk kedvezni ezen az alkalmon. A programon résztvevők más-más érzékelésen keresztül ismerhetik meg a századforduló legizgalmasabb művészeti irányzatát, a szecessziót! Érdekes szemléltetőeszközöket vehetnek kézbe, viseleteket próbálhatnak fel, illatokat ismerhetnek meg. Több érzékszervünket bekapcsoljuk, és a program második felében teázunk és alkotunk is. 

Május 3. 15.00 
Vezetett kardiotúra a Normafán pulzusellenőrzéssel és egészségügyi visszajelzéssel
Kíváncsi vagy szíved egészségi állapotára? Gyere velünk egy sétára (egészségi állapottól függően), ahol ellenőrzött pulzusmérés mellett visszajelzést kaphatsz szíved egészségi állapotáról, az esetleges kockázatokról.

Május 6. 14.30 
Fővárosi Törvényszék
Az örökifjakat dr. Szabó József Tamás (szóvivő, büntető ügyszakos bíró) fogadja majd és tart ismertetőt az épület történetéről, illetve a bíróság működéséről. Legdíszesebb tárgyalója az úgynevezett esküdtszéki terem, amely ma is őrzi eredeti formáját. A tárgyaló legfőbb dísze Feszty Árpád hat táblaképe.  

Május 7. 10.00
V. kerületi szállodák: Duna Intercontinental
Az épületet az Ybl-díjas Finta József tervezte, akinek ez a projekt hozta meg első komolyabb szakmai sikerét. Vendégeik sorában a világ legnagyobb cégeinek képviselőin túl számos politikust, zenészt, színészt, sportolót és egyéb hírességet üdvözölhettek (George Bush, Gábor Zsazsa, a dalai láma, Colin Powell, Andrew Lloyd Webber, Michael Schumacher).

Május 8. 11.00
V. kerületi szállodák: Matild Palace (Luxury Collection Hotel Budapest)
2021 nyarán nyitott meg a vendégek előtt, ám ez alatt a rövid idő alatt is komoly pozíciót szerzett a piacon. Nemcsak a kiszolgálás luxus minőségű, de maga az épület is elképesztő, okkal figyeltek fel rá nemzetközi szakmai körökben. 

Május 9. 10.15
Magyarok Nagyasszonya Sziklatemploma
A Gellért-hegy oldalában, a Szent Iván-barlangban kialakított sziklatemplomhoz több vallási és történelmi esemény is fűződik. A templomot az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok számára építették, akik itt őrzik legfontosabb ereklyéjüket, Szent Pál egy csontját. 
Házigazda: Csóka János atya templomigazgató

Május 14-én 14.00 és május 23. 14.00
Látogatás az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tárba (Csányi 5)
A Csányi utca 5. egy körfolyosós ház, melynek udvarát üvegtetővel fedték be, így rendezvénytér lett. Míg az emeleti, korhűen berendezett lakásokba lépve a zsidó múlttal ismerkedhetünk meg, addig az átriumban a ma élő és virágzó budapesti zsidó kultúrába csöppenhetünk. Képzőművészet, zene, irodalom, gasztronómia költözött az egykori udvarba.

Május 15. 10.00 és május 22. 10.00
Graphisoft Park
Rendhagyó programunk során látogatást teszünk Magyarország egyik legmodernebb vállalati parkjában. Az egykori óbudai gázgyári terület szívében 16 hektáros területen 12 különböző méretű irodaház található. Látogatásunk során megtekintjük a vállalat központját, az épületeket és sétát teszünk a parkban. A hely megálmodói különös figyelmet fordítottak a természetre és a zöld területek megőrzésére. A sétát Veress Dorottya HR és PR Manager vezeti 

Május 16-án 10.15 és május 28. 14.00
Interaktív élményséta a vendéglátás-történetben (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum)
A kiállítás a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be egy városi skanzen jellegét öltve, elsősorban enteriőrökön keresztül. A látogatók megismerhetik, hol és hogyan töltötte szabad idejét a hajdani polgár, hova utazott, hol szállt meg, mit rendelt asztalához. Megelevenedik egy korabeli szálloda, egy kávéház és egy étterem, továbbá egy cukrászműhely és egy polgári család otthona.

Május 17. 14.00
V. kerületi szállodák: Ritz-Carlton
A budapesti Ritz-Carlton Hotelről elsősorban a fényűzés jut eszünkbe, egyfajta elmerülés a régi világ nagyszerűségében, miközben bepillantást nyerünk a modern vendéglátás által nyújtott pazar kényelembe.

Május 21. 11.00 és 15.00
V. kerületi szállodák: Emerald Hotel & Suites
A 4 csillagos, vadonatúj butikhotel a város szívében, a Szervita tér szomszédságában, néhány lépésre a Váci utcától található. Az épületegyüttes a Belvárosi Szent Anna-templom köré épült, mely egyedülálló, s különleges hangulatot kölcsönöz a szállodának.

Május 30. 14.00 és 15.00
Gül Baba Türbéje és a rózsakert Rózsadomb Dunára néző lejtőjén található Gül Baba Türbéje, amely egy, a török hódoltság időszakából fennmaradt műemlék. A sírhely ma zarándokhely és egyben Budapest egyik legszebb parkja, melyet 2018-ban felújítottak. Van saját kiállítóhelye, teaháza és konferenciatermei is.


A programokra előzetes jelentkezés szükséges!