• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 5023
  • Utoljára módosítva: 18 March 2023 22:28

PAN KREÁTOROK - nevetésterápia

2023. március 21. 19.00
2023. április 13. 19.00
2023. április 22. 19.00

Két részben, 19 órai kezdés esetén kb. 21.55-ig tart.

Az előadás Andrássy Máté, Horváth Zoltán és Szabó Máté közös és egyéni etűdjeiből, jeleneteiből áll.
"Olyan előadást szerettünk volna létrehozni, mely új stílust teremt, ötvözi a klasszikus értelemben vett pantomim-színjátszás elemeit a mai kor pergő, gyors ritmusával. Összekevertük a pantomimet, a rock zenét, a stand up comedy-t, a szépirodalmat és az akciófilmeket. Arra törekedtünk, hogy megteremtsük a ma kabaréját." 

Némajáték és annak szinkronizálása egyidőben - stílusgyakorlatok, szellemes ötletek, humoros jelenetek.


"Sok-sok évvel ezelőtt Szabó Máté barátom felvetette, hogy egy tehetséges fiatalemberrel társulva, hármasban létrehozhatnánk egy előadást az Aranytízben. Csak úgy. Mindhárman szerettünk, szeretünk sztorizni (talán túlságosan is) és nevetni (azt nem lehet eleget). Felismertük, hogy rengeteg történet, anekdota és tréfa, vicc, sziporka úszik el a feledés homályába, vagy esik le a kocsmaasztal mellé. Viszonyunk volt ezekkel a történetekkel, ezért fájó veszteségként érintett minket a feledés. Elhatároztuk, hogy amit össze tudunk szedni és fel tudunk jegyezni, azt közönség elé tárjuk és ezzel megmentjük az utókornak. A közös pont a színház volt. Az az átkozott színház.” A.M.

"Tulajdonképpen maga az előadás: önálló ötletek, filmes gegek, dalpantomimek füzére. Hogy ez mit jelent?! Jó kérdés… Nem a jelmezen, nem a díszleten, de még a technikai "truvájokon” sincs hangsúly, merthogy nagyon nincs egyik sem – illetve egyáltalán nincs – helyette viszont van humor! Töménytelen mennyiségben!" Sz.M.

"Az előadás egy egyéniségeinkből fejlesztett organikus humorbomba. Sokan a nyomorukat alkoholba vagy tudatmódosító szerekbe fojtják. Mi a sikertelenségünket, a színész vagy nemszínész létünk nyomorát, megalázottságát, elveszett illúzióit, cinizmussá érlelt naivitását itt egy felszabadító humorbombába konvertáljuk, ami jó esetben két és fél órán keresztül robban.” A.M.

"A mai napig érthetetlen az, hogy egy ekkora rakás hülyeségből egy valamire való előadás született, hogy fennmaradt és hogy ekkora táborral rendelkezik, akik szeretik, várják, kérik újra meg újra. Mert tényleg nincs egy másodpercnyi komolyan vehető része sem. Megható, hogy ennyire közel kerültünk azokhoz akiknek játszottunk, de érthető is, mert ez az előadás tényleg rengeteg személyes élményt, megélt kudarcot, fájdalmat dolgoz fel. Bennünk és úgy tűnik másokban is. De az mindig ott volt emlékszem még az 5. évadban is, hogy kezdés előtt egymásra néztünk izgulva és megkérdeztük egymástól, hogy "ez most komoly, hogy ezzel fogunk emberek elé állni?!” H.Z.


Jegyár elővételben 2.000 Ft,
az előadás napján 3.000 Ft
Jegyvásárlás kezelési költség nélkül
Amennyiben jegyvásárlásnál problémát tapasztal a chrome böngésző használatakor, próbálja meg bármely más böngészővel!