SHAPE OF MUSIC

Rob Anderson kiállítása
Átrium Galéria

Megnyitó: 2024. július 29. 17 óra

Rob Anderson freskófestő, festő és művészeti oktató. Queensben, NYC-ben született. Magyar szüleinek köszönhetően már korán belevetette magát az irodalom, a zene és a rajz világába. Fiatal korában basszusgitárosként játszott különböző zenekarokban, ez fejlesztette improvizációs képességeit.
Ugyanakkor Rob tökéletesítette művészeti stílusát, szórólapokat, képregényeket és üdvözlőlapokat készített szeretteinek. Művészetét meghatározta a zene, a vonalak a mozgást és a ritmust, a színváltozások a hangulatot jelenítik meg. Húszas éveiben gyakran látogatott művészeti bulikba, ahol a zene mellett performanszokat hozott létre a vibráló hangulatból táplálkozva. Magyarország gazdag kulturális és zenei öröksége erősen befolyásolja vizuális esztétikáját.
A kiállítás legújabb festményeit mutatja be, amelyeket zenészek, hangszerek és a közös alkotás öröme inspirált. Az elmúlt három évben Rob rendszeresen látogatta Magyarországot, hogy újra kapcsolatba lépjen gyökereivel, miközben együtt dolgozott diákokkal és kulturális központokkal, hogy megossza interaktív művészeti projektjeit. 

2024. augusztus 25-ig látogatható.