• Hozzászólások: 0
  • Kategória: Tolnay Klári Színpad
  • Olvasták: 7653
  • Utoljára módosítva: 09 November 2020 13:58

STÍLGYAK

2020. november 24. 19.00
2020. december 11. 19.00


Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című műve alapján

írták, játsszák és rendezték: 

Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor


Egy fiatalember felszáll a zsúfolásig megtelt autóbuszra, pofátlanul leül egy megüresedett helyre, majd leszáll a buszról a Római téren, a Szent Lázár pályaudvar előtt, ahol egy barátjával találkozik, aki azt mondja neki: van egy folt az ingeden... A történet egyszerű… már amennyiben egyszerűnek számíthat egy olyan szituáció, amelyben a szereplők olyan szélsőséges helyzetben találják magukat, amelyben ez a történetet, ennek elmesélése, életmentő lehet számukra. Sikerül-e nekik, nem válnak-e teljesen a kor áldozataivá - ez a nézőn múlik.

Raymond Queneau 1947-ben írta eredeti művét, amely egy rövid banális történet 99 variációja, amely azóta számos színházi előadást élt meg nagy sikerrel szerte a világban.


Ez a Gulyás Hermann Sándor és Jászberényi Gábor által írt, rendezett és legfőképp játszott Queneau-i Stílgyak élni segít. Élni a játék, a játékosság erejével. Mert aki játszik, az kapcsolatban van a másikkal, és épp ezért önmagával is. Elemi erejű színészet: mély, magas, könnyed és komoly regisztereket bejáró, amelyik színházat teremt. 
Csatádi Gábor - potszekfoglalo.hu

Interjú az előadás kapcsán a két színésszel: https://tejossz.blog.hu/2019/06/11/_a_tulelesert_nevettetni

Jegyár elővételben 1500 Ft,
az előadás napján 2000 Ft
Online jegyvásárlás kezelési költség nélkül