Szabadegyetem: KARANTÉNKULTÚRA

Karanténkultúra – Járványlét – Járványidő
2022. június 16. 18.00

Előadó: Vajda András

Lassan két éve, hogy a Covid-19 világjárvány alapjaiban forgatta fel mindennapjainkat, sajátos fordulópontot eredményezve az egyéni és kollektív életvezetési gyakorlatok terén egyaránt. A járvány azóta is hol intenzívebben, hol kevésbé láthatóan, de hatással van a mindennapokra és a mindennapok szintjén termelődő jelentések és szimbólumok működésére. Ennek következtében számos korábbi megszokásunk kérdőjeleződik meg, kerül a korábbitól eltérő megítélés alá. 
A járvány, mint életszervező keret és mint jelentésképző erő beépül az egyéni és a kollektív univerzumokba, részévé válik a világ mindennapi rutinjainak, de egyben ki is kezdi a helyi közösségek megszokásait. Relativizálja vagy leváltja a korábbi életvezetési gyakorlatokat és ezzel együtt sajátos konfliktusokat gerjeszt (gondoljunk csak a maszkviseléssel és a távolságtartással kapcsolatos vitákra), bizonytalanságot eredményez, és új interpretációkat tesz szükségessé.


A belépés ingyenes. Előzetes regisztráció: regisztracio@magyarsaghaza.info
A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik, kérjük, a kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el. Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net

Kérjük, olvassa el a
https://magyarsaghaza.net/wp-content/../uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf
linken található adatkezelési tájékoztatónkat!