Szabadegyetem: A VAJDASÁGI MESEMONDÁS JELLEMZŐI

A mesemondás jellemzői a vajdasági folklorisztikai kutatások tükrében
2022. június 2. 18.00
A Magyarság Háza szervezésében

Előadó: Raffai Judit

A mesemondás – mint a szóbeli történetmondás egyik fajtája – emberi sajátosság. Egy olyan hagyományozódott cselekvési forma, amely verbális és nonverbális jelek segítségével narratívumokat közvetít a közössége számára. Minden kornak és közösségnek megvannak a történetei. Az elmúlt közel 150 év vajdasági magyar folklorisztikai kutatásai lehetővé teszik, hogy megvizsgáljuk egy adott térség történetmondói és hallgatói magatartását, annak változását.
Az előadás a vajdasági magyarok szóbeli narratív viselkedési formáit, területeit és technikáit járja körül, közben a bevezetőben kitér a történetmondás kutatásának magyar párhuzamaira, a témát érintő vajdasági magyar folklorisztikai kutatásokra.


A belépés ingyenes. Előzetes regisztráció: regisztracio@magyarsaghaza.info A regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik, kérjük, a kezdési időpont előtt tíz perccel foglalják el. Nem regisztrált vendégeinknek a fennmaradó szabad helyek függvényében tudunk helyet biztosítani. További információ: info@magyarsaghaza.net

Kérjük, olvassa el a
https://magyarsaghaza.net/wp-content/../uploads/2022/02/8_2021_altalanos_adatkezelesi_tajekoztato-5.pdf
linken található adatkezelési tájékoztatónkat!